Přítelkyně.cz - úvodní strana
Diety
Beauty
Cvičení
Fashion
Miminka a děti
Těhotenství
Zdraví
Bylinky
Mazlíčci
Pěstujeme
Recepty sladké
Recepty slané
Bydlení a interiér
Cestování
Kreativní okénko
Vánoční recepty
Finance
Promi-news
Ze společnosti
Horoskopy
Na slovíčko
Svatba
Vztahy a Erotika
Kamasutra polohy
Kurzovní lístek
Biorytmy
Čínský horoskop
Magie
Počítadlo života
Fóra a diskuze
Venive.cz
 

    SUPER NABÍDKY

    V jaké poloze s partnerem spíte?

    Zábava

    Články

  

Bylinky do  kuchyně - známé i méně známé směsi
spoluprace

Bylinky do  kuchyně

Bylinky dodávají jídlům svým aroma typickou vůni a chuť. Bylinky obsahují éterické oleje, které jsou dobré pro naše zdraví. Zmírňují střevní obtíže a podporují činnost zažívacích orgánů.


Bylinky s mírným a jemným aroma - zde řadíme kerblík, petržel, kopr a bedrník. estragon má aroma lehce kořeněné. Tyto bylinky se hodí především do salátů a pokrmů z ryb. Neměli bychom je vařit společně s jídlem, aby si zachovaly svoji chuť.

Bylinky se silným aroma - bobkový list, rozmarýn, majoránka, dobromysl, šalvěj a saturejka. Tyto bylinky přidáváme do jídla během vaření, protože tepelnou úpravou se zvýrazní jejich aroma.

Bylinky se svěžím aroma - meduňka citrónová, máta a citronela, která stejně jako cilantro pochází z Asie. Cilantro také označován jako zeleň koriandru má  má zvlášť silnou ostře svěží chuť. Všechny jsou vhodné do asijských pokrmů.

Bylinky z Provance - směs bylinek dobromysli, saturejky, tymiánu, rpzmarýnu a majoránky. Tato kombinace bylinek dává středomořským pokrmům, především jídlům z jednoho hrnce a pizzám jejich typické aroma.

Fines herbes - kombinace bylinek estragonu, petržele, kerblíku a pažitky. Ta dodává aroma a kořeněnost všem listovým salátům a jídlům z drůbeže a ryb. Bylinky se přidávají na krátkou dobu ve svazečcích nebo se přidávají čerstvě nasekané až nakonec.

Bouquet garni - svazeček bylinek ze stonků petržele, bobkového listu a tymiánu, který se přidává do vývarů. Jídla z drůbeže se doplňují majoránkou a estragonem, jídla ze zvěřiny potřebují jalovec.

více o vaření na www.kucharka.pritelkyne.cz


 

   

    Související odkazy

    Možnosti



TIP: Dámské spodní prádlo Luxusní spodní prádlo I Vánoce - 2016 - tipy na vánoční dárky I Svatební spodní prádlo I Zbytky látek na patchwork

Přítelkyně.cz časopis pro ženy 2004 - 2016, ISSN 1214-7133 - Všechna práva vyhrazena

 
O násKuchařka | Poradny | Kamasutra-sexuální polohy |  Miminko | Vánoce 2016 - recepty | Venive.cz | Zbytky látek